Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Ιωάννης Σολδάτος

Associate Professor AIT, Honory Research Fellow University of Glasgow

Ιωάννης Σολδάτος
Ιωάννης Σολδάτος

Ο Ιωάννης Σολδάτος (linkedin) έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για το Internet-of-Things (ΙοΤ), συμπεριλαμβανομένων αρκετών ερευνητικών έργων στα πλαίσια των προγραμμάτων FP7, ICT-PSP και H2020 της ΕΕ σε πολλά από τα οποία ήταν ο τεχνικός διευθυντής.

Είναι Δρ. Ηλ. Μηχ. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2000), Associate Professor στο Athens Information Technology (2003-σήμερα) και Honorary Research Fellow στο University of Glasgow, UK (2014-σήμερα), ενώ υπήρξε και Adjunct Professor στο Carnegie Mellon University, USA (2007-2010).

Είναι συνιδρυτής των πλατφορμών ΕΛ/ΛΑΚ OpenIoT (https://github.com/OpenIotOrg/openiot) και AspireRFID (http://wiki.aspire.ow2.org). Έχει συμμετάσχει με συμβουλευτικό ρόλο (σχεδιασμός εφαρμογών, τεχνο-οικονομικές αναλύσεις) στην εκπόνηση έργων ΙοΤ στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της υγείας, αλλά και των έξυπνων πόλεων.

Στο διάστημα 2012-2015 υπήρξε ο συντονιστής της ομάδας εργασίας AC2 “ΙοΤ identification, naming and discovery” του πανευρωπαϊκού cluster (IERC) για το IoT, αλλά και υπεύθυνος για τη συνεργασία ΕΕ-Κίνας στο ίδιο αντικείμενο.

Ομιλητές

Keynote speaker Kai Hackbarth Ο Kai Hackbarth είναι Ευαγγελιστής στη Bosch Software Innovations. Ως μέλος Δ.Σ. της OSGi Alliance, εμπλέκεται ενεργά σε έργα της για περισσότερο από 16 χρόνια. Από το 2008 είναι co-chair του OSGi Residential Expert Group.
Keynote speaker Dr.-Ing. Thomas Usländer O Dr.-Ing. Thomas Usländer είναι επικεφαλής του τμήματος “Information Management and Production Control” του Fraunhofer Institute for Optronics, System Technology and Image Exploitation (IOSB) και ομιλητής του business unit “Automation”.
Δέσποινα Αδαμίδου Η Δέσποινα Αδαμίδου είναι Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς τεχνολογίας και επιχειρηματικής υποστήριξης τόσο σε μΜΕ όσο και σε ακαδημαϊκά / ερευνητικά ιδρύματα.
Δρ. Κωνσταντίνος Γεωργούλιας Ο Δρ Κωνσταντίνος Γεωργούλιας κατέχει διδακτορικό Μηχανολόγου & Αεροναυπηγού Μηχανικού του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2002, πραγματοποιεί ένα ευρύ φάσμα έρευνας στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού.
Φώτης Διαμαντής Ο Φώτης Διαμαντής είναι σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων Παραγωγής στην εταιρεία MSG. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα εγκατάστασης πληροφοριακών συστημάτων σε βιομηχανίες τροφίμων, μετάλλων και φαρμάκων.
Κωνσταντίνος Ιωάννου Eίναι κάτοχος Master of informatics από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πτυχιούχος του Τμήματος Αυτοματισμού του ΤΕΙ Χαλκίδας. Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε γραμμές παραγωγής σε βιομηχανίες τροφίμων, ενέργειας, ανελκυστήρων κ.λπ., αλλά και σε συστήματα PLC και SKADA.
Δημήτρης Κούνουπας Ο Δημήτρης Κούνουπας, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, κάτοχος Master in Mechanical Engineering και τίτλου διοικητικών σπουδών στο ALBA Graduate Business School, εργάζεται από το 2004 στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ, σε διάφορες θέσεις στην παραγωγή και συντήρηση με εμπειρία στην εφαρμογή λιτών πρακτικών. Έχει διατελέσει Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών, με αρμοδιότητες στη μελέτη και σχεδιασμό τεχνικών έργων, διαχείριση ανταλλακτικών, παγίων και ανθρώπινου δυναμικού, ενώ από τις αρχές του 2016 ανέλαβε την θέση του Διευθυντή Επιχειρησιακής Μονάδας Primary (Επεξεργασίας Καπνού), θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.
Βασίλης Κουτρουμπίνας Ο Βασίλης Κουτρουμπίνας είναι Τεχνικός Διευθυντής στην εταιρεία ELBISCO, υπεύθυνος για τα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Πικέρμι και Χαλκίδα, καθώς επίσης και για το Planning Department. Μηχανολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Κώστας Λαλάκος Ο Κώστας Λαλάκος εργάζεται σαν Regional Process Lead – Manufacturing για την PZ Cussons (Greece, UK, Poland, Australia) και Production Manager για την Μινέρβα ΑΕ στο εργοστάσιο Σχηματαρίου.
Δρ. Νικόλαος Λιάπης Ο Δρ. Νίκος Λιάπης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και Διευθυντής Εκμετάλλευσης στην ΕΛΙΝΟΙΛ. Είναι συντονιστής της Επιτροπής Βιοκαυσίμων του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρ/δών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ) και μέλος των επιτροπών Διανομής, Αποθηκευτικών Χώρων και Υγιεινής και Ασφάλειας.
Tassos Manos Tassos Manos is Head of Procurement Balkans (Bulgaria, Romania, Serbia and Greece) for LafargeHolcim. In the past he has held the positions of General Manager for Logistics, Exports & Procurement & IS/IT, and Managing Director of ANEH Shipping. Prior to Lafarge he was working at Public Power Company Renewables Leading the department for Mergers & Acquisitions, Business Development of "Large Projects" and Strategy. In the past he was working also for BCG (The Boston Consulting Group) with focus on Industrial and Consumer Goods.
Γιάννης Μούρτος Ο Γιάννης Μούρτος είναι Επίκουρος Καθηγητής στα 'Μαθηματικά της Επιχειρησιακής Έρευνας" στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Η έρευνα και διδασκαλία του εστιάζει στο Μαθηματικό Προγραμματισμό και τη συνδυαστική βελτιστοποίηση, με δημοσιεύσεις σε γνωστά περιοδικά κυρίως Επιχειρησιακής Έρευνας και Διακριτών Μαθηματικών.
Βασίλης Νικολετόπουλος Ο Βασίλης Νικολετόπουλος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Natural Resources PC, μέσω της οποίας ειδικεύεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα των εξορύξεων, της ενέργειας και των υποδομών.
Άγγελος Παπαδόπουλος Ο Άγγελος Παπαδόπουλος, Ηλεκτρονικός Μηχανικός με εξειδίκευση σε θέματα Βιομηχανικού αυτοματισμού, σχεδίασης και κατασκευής εξοπλισμού παραγωγής και Συντήρησης Βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού , είναι Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της KLEEMANN HELLAS. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την ανάπτυξη εργαλείων σύνδεσης της παραγωγικής διαδικασίας και συντήρησης με την εφοδιαστική αλυσίδα.
Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος Ο Χρυσοβαλάντης Παπαδόπουλος ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή αποθήκης Σχηματαρίου της Coca-Cola 3E το 2016. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola 3E στο τμήμα συντήρησης και παραγωγής του εργοστασίου φυσικού μεταλλικού νερού ΑΥΡΑ, ως εργοδηγός συντήρησης και στη συνέχεια προϊστάμενος παραγωγής. Διετέλεσε συντονιστής για την εφαρμογή του Lean manufacturing. Στη συνέχεια ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή εργοστασίων για τις εγκαταστάσεις Κρήτης το 2012 και Αιγίου το 2013.
Ιωάννης Σολδάτος Ο Ιωάννης Σολδάτος έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για το Internet-of-Things (ΙοΤ), συμπεριλαμβανομένων αρκετών ερευνητικών έργων στα πλαίσια των προγραμμάτων FP7, ICT-PSP και H2020 της ΕΕ σε πολλά από τα οποία ήταν ο τεχνικός διευθυντής.
Dr. Thanasis Spanos Dr. Athanasios Spanos is Manager with PwC and lead of the Supply Chain Analytics team. He has led numerous engagements throughout Europe and in Greece within the supply chain optimization domain employing analytical approaches. His current areas of focus is leveraging advanced supply chain analytics as a foundation of Industry 4.0.
Δρ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος κατέχει θέση Διευθυντή Ερευνών στο ΙΠ&Τ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Εξειδικευμένων Υπηρεσιών Λογισμικού (Intelligent Software Solutions). Για περίπου 10 χρόνια (2004-2013) ο Δρ. Σπυρόπουλος κατείχε τη θέση του Διευθυντή του ΙΠ&Τ, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως Αντιπρόεδρος και Προεδρεύων του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ ‘Δ’.
Περικλής Τσαχαγέας Σύμβουλος Διοίκησης εταιρειών του Ομίλου Viohalco. Διευθύνει ένα αριθμό έργων Supply Chain Management και Advanced Planning και Scheduling και συντονίζει το Viohalco APS Info Group. Κάτοχος πτυχίου M.Eng. σε Software Engineering από το Ιmperial College.
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
MSG
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team